Content

Emma Ruth Rundle (USA) + Jaye Jayle (USA)

post-rock, folk,

Cafe open: 20:00 uur | Entree: € 10.00 | Voorverkoop: € 8.00 | Tickets kopen

FB Event

Emma Ruth Rundle 
Emma Ruth Rundle is een Amerikaanse singer-songwriter, gitarist, en heeft verschillende solo albums uitgebracht en is bandlid van oa. Red Sparowes, Marriages, en Nocturnes.

Onheilspellend en tegelijkertijd indringend mooi. De muziek van Emma Ruth Rundle slaat in als een bom, vreet zich een weg naar binnen en nestelt zich in je geheugen. Soms lieflijk en puur, terwijl een moment later het kippenvel op je armen schiet omdat je haar rauwe emoties bijna letterlijk voelt. Beklemmend, melancholisch en toch ook weer poëtisch, het is moeilijk te definiëren wat je precies hoort. 

De Amerikaanse singer-songwriter maakt een even donkere als dreigende combinatie van post-rock en gothicfolk. Zelf noemt ze Kate Bush als een van haar inspiratiebronnen, al hoor je in haar zang af en toe ook Tori Amos terug. Muzikaal is het echter allemaal een stuk heftiger dan bij die twee zangeressen: Rundle’s nummers eindigen niet zelden in shoegaze-achtige gitaarerupties waarin ze ook vocaal alle grenzen opzoekt. De titel van haar vorig jaar verschenen tweede album zegt eigenlijk alles: Marked For Death. 

Afgelopen Februari is er ook nog een split EP met Jaya Jayle uitgekomen die plaat kan je hier beluisteren.

Jaye Jayle 
Jaye Jayle is in 2013 opgericht door singer/songwriter Even Patterson, ook bekend van de band Young Widows. Vorig jaar heeft de band 4 limited edition 7 inch single gereleased op 4 verschillende labels. Er zit momenteel een nieuw album aan te komen. 

De split EP van Emma Ruth Rundle en Jaye Jayle is hier onder te beluisteren!

Emma Ruth Rundle (USA) + Jaye Jayle (USA)