Content

W1 en Het Gelders Orkest: Maestro Jules onthult Sheherazade

Klassiek

Open: 19:30 uur | Entree: € 10.00 | Voorverkoop: € 10.00 | Tickets kopen

Facebookevent

Let op: het concert is in Musis
19:30 uur verzamelen bij Willemeen
Doelgroep: Jongeren tussen de 15 en 27 jaar
Entree: € 10

Ooit wel eens willen weten hoe die beroemde componisten dat nou deden? Hoe ze hun ideeën, gevoelens en ervaringen omzetten in muziek? Dirigent Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter de klassieke meesterwerken in Maestro Jules Onthult.

In dit programma neemt hij Scheherazade van Rimski-Korsakov onder de loep. Waar komen die sprookjes uit Duizend-en-eennacht vandaan? Wie is die laaghartige sultan die vrouwen zo sadistisch behandelt? Waar en hoe is de mooie Scheherazade in de muziek te vinden? En welke sprookjes komen terug in de verschillende delen? Voor de pauze vertelt Van Hessen over de geheimen van dit stuk en speelt Het Gelders Orkest belangrijke fragmenten, bijzondere solo’s en opvallende overgangen. Na de pauze is het complete stuk te horen, dat klinkt zoals u het nog nooit hebt gehoord!

Ben jij tussen de 15 en 27 jaar? Koop dan nu je ticket en zorg dat je erbij bent! De kaartjes zijn ook nog eens veel goedkoper, doordat wij samenwerken met Het Gelders Orkest.
Inschrijven kan tot maandag 5 mei en tickets kun je hier direct online bestellen vanaf 5 maart 2019. Contant betalen bij de Willemeen kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11.00 – 16.00 uur. We verzamelen om 19:30 uur voor het pand van Willemeen en zullen dan gezamenlijk vertrekken naar de Musis.

Wil je meer weten over de klassieke concertenreeks van Willemeen? Mail naar oscar@willemeen.nl

W1 en Het Gelders Orkest: Maestro Jules onthult Sheherazade