Content

Wonk Unit (UK) + The Wasted Youth Club

punkrock

Cafe open: 20:00 uur | Entree: € 7.50 | Voorverkoop: € 6.00 | Tickets kopen

De uit Londen afkomstige band Wonk Unit staat bekend om hun unieke kijk op punkrock, tezamen met hun superactieve doe-het-zelf-mentaliteit en cultachtige kledinglijn. Met inmiddels negen albums, talloze tours en een eigen festival genaamd Wonkfest is dit gezelschap rondom frontman Alex de onbetwiste kampioen van de Britse underground punkscene.

In 1992 vormde meesterbrein Alex een band met de naam ‘The Flying Medallions’. Punk was destijds praktisch dood in het Verenigd Koninkrijk, maar deze band wist de Engelse punkscene toentertijd toch nieuw leven in te blazen met hun chaotische en controversiële shows. Helaas hield de band in 1995 op te bestaan, toen bassist Dougie Palompo kwam te overlijden bij een ongeluk met de tourbus.

Tien jaar later werd Wonk Unit opgericht. Op de een of andere manier belandde Alex in een oefenruimte met twee waanzinnig getalenteerde muzikanten, namelijk drummer Mez Clough en gitarist Gavin Kinch. Onder begeleiding van Mez en Gavin ging Alex zelf de teksten schrijven, wat hij nog steeds doet. Want eigenlijk heeft Wonk Unit altijd om Alex gedraaid: hij schrijft de muziek voor zichzelf en voor niemand anders. Wonk Unit maakt geen concessies: ze vragen niet om goedkeuring, een platendeal of een optreden. Spelen doen ze alleen op plekken waar ze worden gewaardeerd om wat ze doen. Zo stonden ze in 2017 al op de planken bij Willemeen en nu komen ze in het kader van hun Europese tour weer terug op zondag 8 februari! 
 

 

Support door The Wasted Youth Club 

The Wasted Youth Club klinkt zoals je vette hap smaakt wanneer je gedronken hebt: vies lekker. Steek je huiswerk in de fik, gooi je baas van het balkon en schreeuw mee met nummers pakkender dan je locale clublied.

FFO:  Fidlar, Hockey Dad, Ty Segall, Together Pangea, Idles, The Orwells, Dune rats


Info links:
https://wonkunit.com/
https://wonk-unit.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/wonkunitband/

https://www.facebook.com/The-Wasted-Youth-Club-120948505974416/

 

 

Facebook event Wonk Unit

Wonk Unit (UK) + The Wasted Youth Club